Désirée Geurkaarsen

Geïntrigeerd door de creatieve mogelijkheden van smaak en geur haalt Roger van Damme voor de Désirée geurkaarsen zijn inspiratie uit allerlei lekkernijen zoals pannenkoeken, biscuit, lacquemants en macarons. Elke geur vertelt een verhaal. De kaarsen verspreiden een bijzondere en ontspannen sfeer in huis en roepen mooie levensherinneringen op.

4 (goede) redenen om geurkaarsen te gebruiken
  1. Een heerlijk geurend huis draagt bij tot ons welzijn en geeft ons een goed gevoel, comfort en vertrouwen.
  2. Het is origineel en persoonlijk.
  3. Geur is suggestief. Geur roept herinneringen op en doet ons aan aangename dingen denken.
  4. Een kaars geeft licht en warmte en de geur zorgt voor extra gezelligheid en genegenheid. Of je nu alleen thuis bent of met familie of vrienden.
Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe geurkaarsen gemaakt zijn?

Tot de komst van paraffinewas in 1830 werden kaarsen meestal gemaakt van dierlijk vet (talg), walvisvet, olijfolie, kaneel en bijenwas. Vandaag is de meest voorkomende basis voor kaarsen soja- en paraffinewas. Paraffine is een reukloze en kleurloze olie, maar kan ook vast of in poedervorm zijn en wordt zeer gewaardeerd om zijn verzachtende eigenschappen, waardoor het ook gebruikt wordt voor het maken van cosmetica, babycrèmes en… kauwgom!

De Désirée kaarsen zijn gemaakt met hoogwaardige paraffinewasmengsels, waardoor je topkwaliteit kaarsvet krijgt dat schoon brandt en een prachtige basis vormt voor alle heerlijke oliën en plantaardige stoffen die aan de was kunnen worden toegevoegd om unieke geuren te creëren. Paraffinewas zorgt voor lange brandtijden en geeft geen overtollig roet of rook af. Bovendien geeft het geen schadelijke chemicaliën af in uw huis.

Désirée geurkaarsen zijn handgemaakt en worden met veel zorg en vakmanschap in Italië geproduceerd. Ze bestaan uit zuiver geraffineerde paraffine en hebben een zuivere katoenen lont.

Roger bezocht de fabriek om een handje te helpen bij het productieproces. Het kaarsen proces in 6 stappen : 1. Smelt de was en voeg het parfum toe 2. Meng alles 3. Plaats de lont in het midden van het glas 4. Vul het glas met vloeibare was 5. Wacht 30 min. 6. Snijd de lont door.

Een geur bestaat uit verschillende ingrediënten. Het is als een wandeling waarbij je verschillende geuren ontdekt. Over het algemeen is de structuur van een parfum samengesteld uit topnoten, hartnoten en achtergrondnoten. Dit wordt een olfactorische piramide genoemd. Elke noot komt overeen met zeer specifieke geuren die de natuurlijke evolutie van het parfum weergeven en die in de loop van de tijd tot uitdrukking komen.

De topnoot is belangrijk omdat deze de eerste reukindruk van de geur geeft.

De hartnoten of het parfum, mits goed gestructureerd, onthult nuances, subtiliteiten en bijbehorende grondstoffen.

De achtergrondnoten verdampen langzamer en ondersteunen de basis van de geur. Vaak zijn het deze geuren die de gehechtheid en de trouw aan een parfum conditioneren.

Roger van Damme heeft gekozen om ingrediënten zoals zoete amandel, damast roos, amandelbloesem, vanille, tonkaboon en nog veel meer toe te voegen. De combinatie van deze geuren heeft iets betoverend. Laat één van onze geurkaarsen branden en adem de geurende magie in.

 

In Winkelmand