Roger van Damme’s
perfecte ‘cold brew’ koffie

Ook Roger van Damme is fan van een lekkere cold brew koffie. Vooral op de warme zomerdagen kan hij echt genieten van deze frisse én hippe koffiemix. Een cold brew koffie is eigenlijk een koffievariant die koud wordt gebrouwen. De drank maken is heel eenvoudig: giet koud water over gemalen koffie en laat dat mengsel voldoende lang trekken. Zo wordt de smaak mooi geïnfuseerd in het water. Let wel op dat je er niet té veel van drinkt: een cold brew koffie bevat door het lange trekken immers meer cafeïne dan gewone koffie.

Recept voor Roger van Damme’s perfecte cold brew koffie

Ingrediënten:

Bereiding:

4 extra tips van Roger:

  1. Je kan in plaats van tijm ook andere kruiden gebruiken (bv. munt of rozemarijn)
  2. Laat het mengsel minstens 12u weken
  3. Serveer de koffie in een groot smal glas en werk af met de kruiden die je gebruikt hebt voor de infusie
  4. Bewaren kan in de koelkast (maximum 2 weken)