Ook Roger van Damme is fan van een lekkere cold brew koffie. Vooral op de warme zomerdagen kan hij echt genieten van deze frisse én hippe koffiemix. Een cold brew koffie is eigenlijk een koffievariant die koud wordt gebrouwen. De drank maken is heel eenvoudig: giet koud water over gemalen koffie en laat dat mengsel voldoende lang trekken. Zo wordt de smaak mooi geïnfuseerd in het water. Let wel op dat je er niet té veel van drinkt: een cold brew koffie bevat door het lange trekken immers meer cafeïne dan gewone koffie.
Recept voor Roger van Damme’s perfecte cold brew koffie
Ingrediënten:
- 200 gram gemalen Désirée koffiemix “bonen classico”
Wil je een iets intensere smaak, kies dan voor de Désirée mix “bonen ristretto” - 1 liter koud water (zeker niet warmer dan kamertemperatuur)
- 5 takjes tijm
Bereiding:
- Giet de gemalen koffie in een kan
- Giet de liter water over de koffie en blijf roeren tot alle koffie is opgelost
- Doe 4 takjes tijm bij het mengsel
- Belangrijk: sluit de kan goed af
- Laat het mengsel minimum 12u trekken in de koelkast
- Giet het mengsel over in een andere kan en gebruik daarbij een koffiefilter of doek om de drank goed te filteren
4 extra tips van Roger:
- Je kan in plaats van tijm ook andere kruiden gebruiken (bv. munt of rozemarijn)
- Laat het mengsel minstens 12u weken
- Serveer de koffie in een groot smal glas en werk af met de kruiden die je gebruikt hebt voor de infusie
- Bewaren kan in de koelkast (maximum 2 weken)