Capsules Décaféiné

Mengeling van 2 hoogwaardige Zuid-Amerikaanse bonen. Deze arabica koffie garandeert een aangename zachtheid.

Smaakervaring Roger: ik proef hier een iets harder gebrande koffieboon waardoor er een bitterheid bovenkomt die mooi in balans is gebracht door de lichte ondertoon aan aciditeit. Ondanks de gedecafeïneerde bonen heeft deze koffie een mooie body en drinkt deze heel lekker door.

  • Mengeling van 2 soorten premium koffiebonen
  • Sterkte en intensiteit: 6
  • Percentage Arabica bonen: 100%
  • Aantal: 10 capsules
3,90

Onze smaken zijn ontwikkeld voor een breed publiek maar ook voor de echte koffieliefhebber.

Désirée heeft gekozen voor bonen en capsules.

Café Glacé

Ingrediënten:

  • 45 gram suiker
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 stokje vanille
  • 1 peul  kardemom
  • 2 lungo  Désirée décaféiné
  • 45 gram rietsuiker
  • 90 gram eigelen
  • 15 gram  roomboter op kamertemperatuur
  • 75 gram gezouten boter op kamer temperatuur

extra: vanille ijs, cacaopoeder, takje munt

Bereidingswijze:

  1. karamelliseer de suiker met het water en de specerijen.
  2. blus de karamel geleidelijk aan met koffie en verwijder de specerijen.
  3. voeg de rietsuiker en de eigelen al roerend toe en verwarm het tot 85°C. (er ontstaat een binding)
  4. laat dit afkoelen tot ongeveer 37°C.
  5. voeg de boter in drie keer al roerend toe.

Serveren:

Schep twee bollen ijs in de glazen, overgiet dit met de koffie saus, werk af met een snuifje cacaopoeder en een takje munt.